FOTOPAGINA GENEALOGIE VERDON(C)K REUSEL - WADDINXVEENHome Inhoud E-mail
 

Inhoud van deze pagina.

Power Point presentatie en YouTube filmpje.

Het foto bestand
in Power Point wordt actueel gehouden met door mij ontvangen/gevonden afbeeldingen. YouTube kan daarbij achterlopen.

Eilandspolder Graft en De Rijp

Drs Rita Verdonk

Maria Cornelia Frederika (Rita) Verdonk werd op 18 oktober 1955 geboren te Utrecht.

Na het behalen van het diploma Atheneum aan het Niels Stensencollege te Utrecht studeerde zij sociologie (specialisatie organisatiesociologie en criminologie) aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (doctoraal examen 1983).

Mevrouw Verdonk was daarna tot 1996 werkzaam bij het ministerie van Justitie. Tot 1984   was zij directiestagiair bij de Directie Gevangeniswezen. Zij was tot 1988 adjunct-directeur van het Huis van Bewaring te Scheveningen en aansluitend plaatsvervangend directeur van de  Penitentaire Inrichtingen  'De Schie' te Rotterdam. Van 1992 tot 1996 vervulde zij diverse managementfuncties op het ministerie van Justitie zowel bij de directie Gevangeniswezen als bij de Justitiele Jeugd- en TBS-inrichtingen.

Mevrouw Verdonk was daarna tot 1999 directeur Staatsveiligheid bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst. Tot 2002 was zij werkzaam als senior manager/directeur bij KPMG, en tot 2003 als directeur bij ATOS KPMG Consulting.

Mevrouw drs. M.C.F. Verdonk werd op 27 mei 2003 benoemd tot minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie in het Tweede Kabinet-Balkenende. Op 7 juli 2006 is Verdonk opnieuw benoemd tot minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie, in het Derde Kabinet-Balkenende. 
Per 14 december 2006 is Verdonk minister voor Integratie, Jeugdbescherming, Preventie en Reclassering.
Haar ministerschap eindigde op 22 februari 2007.

Een conflict met haar partij, de VVD, leidde er toe dat ze uit de fractie werd gezet. Ze begon een 1mansfractie. In 2008 startte ze een nieuwe politieke beweging met de naam "Trots op Nederland". In 2011 stopte Rita haar politieke activiteiten.

Copyright by Piet Verdonk, Diemen (NL). All rights reserved
.
Laatst bijgewerkt op 26-06-2020.